Mentorschap

Mentorschap kan worden ingezet als je niet meer goed in staat bent om beslissingen te nemen over je eigen verzorging, verpleging, behandeling en/of begeleiding. De rechter stelt in dit geval een mentor aan die jouw persoonlijke (niet-financiële) zaken voor je regelt en regelmatig checkt hoe het met je gaat.

Wat houdt mentorschap in?

Je blijft zelf handelingsbekwaam. Dit houdt onder andere in dat je zeggenschap over je eventuele kinderen onder de achttien jaar behoudt. Ook is het de bedoeling dat je zelf beslissingen blijft maken over hele persoonlijke zaken. Zo kan de mentor bijvoorbeeld geen echtscheiding voor je aanvragen, een kind erkennen, een donorregistratie doen of een testament opstellen. Uiteraard kan de mentor wel met je meedenken hierover.

Vragen?

Kan je ook wel wat hulp gebruiken bij het in orde krijgen van je financiën? Het is mogelijk om het mentorschap te combineren met bewindvoering. Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

4.8 / 5

Gebaseerd op 6 reviews

Wij zijn zeer tevreden met Obin

Met name onze bewindvoerder Jennifer Berghoef en haar team. We worden zeer goed begeleid en het team is zeer behulpzaam. ...
- Leon Rombouts

Snel en zorgvuldig

Snel en zorgvuldig doch vriendelijk geholpen.
- Annemarie Oostendorp

Telefonisch goed bereikbaar

Telefonisch goed bereikbaar en vriendelijk
- David Vives de Jong

Snel geholpen

Voor waar ik ze voor nodig had. Ben ik vriendelijk en snel geholpen. Verder kan ik niets over dit bedrijf ...
- Jorn Meijer

Netjes antwoord

Zeer goede bewind voerder als je iets vroeg kreeg je netjes antwoord.
- Gerjo Ter Horst

Blij met team bewind 5

Ik zit nu momenteel 2 jaar bij obin waarvan bijna 1 jaar in de wsnp, ja het is wat rommelig van start ...
- Sandra van der voort

Taken mentor

Een mentor helpt je bij het regelen van persoonlijke zaken omtrent jouw zorg. Zo kan een mentor in actie komen als je niet de zorg krijgt die je nodig hebt. Ook trekt de mentor aan de bel in geval van dreigende nood. Hierbij kan je denken aan een situatie waarin je gezondheid achteruitgaat of een situatie waarin het je even niet meer lukt om zelfstandig te wonen. De mentor betrekt je zoveel mogelijk bij het maken van de beslissingen en zorgt ervoor dat je er nooit alleen voor staat.

Waarom OBIN?

Het uit handen geven van geld en/of zorgbeslissingen is geen makkelijke keuze. Dat begrijpen wij. Bij ons ben je op de goede plek. Wij kunnen je helpen met mentorschap, bewindvoering of curatele. Samen met jou en jouw eventuele verwijzer kijken we welke dienstverlening het beste bij jou past. Zo scheppen we overzicht in jouw geld- en/of zorgtaken en creëren we rust.

Neem gratis contact met ons op

Gratis aanmeldgesprek?

Heb je een vraagstuk waar je niet uitkomt? Wij denken graag gratis en geheel vrijblijvend met je mee.