Bewindvoering

Als je door een lichamelijke of verstandelijke beperking tijdelijk of blijvend niet in staat bent om je eigen financiële zaken te regelen, dan kom je in aanmerking voor bewind.

Wat houdt bewindvoering in?

Bewindvoering geldt voor alle bezittingen, goederen, eventueel vermogen of een deel daarvan (zoals een erfenis). Als deze bezittingen onder bewind gesteld zijn, mag je hier niet meer zelfstandig over beschikken. De rechter stelt een bewindvoerder aan die alle financiële zaken voor je regelt.

Waarom OBIN?

Het uit handen geven van geld en/of zorgbeslissingen is geen makkelijke keuze. Dat begrijpen wij. Bij ons ben je op de goede plek. Wij kunnen je helpen met mentorschap, bewindvoering of curatele. Samen met jou en jouw eventuele verwijzer kijken we welke dienstverlening het beste bij jou past. Zo scheppen we overzicht in jouw geld- en/of zorgtaken en creëren we rust.

Vragen?

Wist je dat je bewindvoering ook kunt combineren met mentorschap? De mentor helpt bij het maken van beslissingen over jouw zorg. Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

4.8 / 5

Gebaseerd op 6 reviews

Wij zijn zeer tevreden met Obin

Met name onze bewindvoerder Jennifer Berghoef en haar team. We worden zeer goed begeleid en het team is zeer behulpzaam. ...
- Leon Rombouts

Snel en zorgvuldig

Snel en zorgvuldig doch vriendelijk geholpen.
- Annemarie Oostendorp

Telefonisch goed bereikbaar

Telefonisch goed bereikbaar en vriendelijk
- David Vives de Jong

Snel geholpen

Voor waar ik ze voor nodig had. Ben ik vriendelijk en snel geholpen. Verder kan ik niets over dit bedrijf ...
- Jorn Meijer

Netjes antwoord

Zeer goede bewind voerder als je iets vroeg kreeg je netjes antwoord.
- Gerjo Ter Horst

Blij met team bewind 5

Ik zit nu momenteel 2 jaar bij obin waarvan bijna 1 jaar in de wsnp, ja het is wat rommelig van start ...
- Sandra van der voort

Taken bewindvoerder

De bewindvoerder die jou gaat helpen neemt de hele financiële zorg over. De bewindvoerder zorgt met zijn taken onder andere dat al je vaste lasten op tijd betaald worden, vraagt uitkeringen en toeslagen aan en sluit verzekeringen voor je af. Daarnaast zegt de bewindvoerder niet-noodzakelijke abonnementen op om kosten te besparen en behoudt hij of zij het contact met instanties, gemeenten en schuldeisers. Ook stelt de bewindvoerder een duidelijk overzicht samen van jouw inkomsten en uitgaven.

De bewindvoerder beheert én beschermt jouw inkomsten en vermogen

Bovendien helpt de bewindvoerder je om je schulden te verminderen en af te lossen. De bewindvoerder legt elk jaar verplicht verantwoording af aan de kantonrechter via een zogenoemde Rekening & Verantwoording (R&V). Dit is een overzicht van onder meer jouw inkomen, uitgaven, bezittingen, vorderingen en schulden in het voorafgaande jaar.

Neem gratis contact met ons op

Gratis aanmeldgesprek?

Heb je een vraagstuk waar je niet uitkomt? Wij denken graag gratis en geheel vrijblijvend met je mee.