Wat houdt bewindvoering in?
Bewindvoering geldt voor alle bezittingen, goederen, eventueel vermogen of een deel daarvan (zoals een erfenis). Als deze bezittingen onder bewind gesteld zijn, mag je hier niet meer zelfstandig over beschikken. De rechter stelt een bewindvoerder aan die alle financiële zaken voor je regelt.
Waarom OBIN?
Het uit handen geven van geld en/of zorgbeslissingen is geen makkelijke keuze. Dat begrijpen wij. Bij ons ben je op de goede plek. Wij kunnen je helpen met mentorschap, bewindvoering of curatele. Samen met jou en jouw eventuele verwijzer kijken we welke dienstverlening het beste bij jou past. Zo scheppen we overzicht in jouw geld- en/of zorgtaken en creëren we rust.
Vragen?
Wist je dat je bewindvoering ook kunt combineren met mentorschap? De mentor helpt bij het maken van beslissingen over jouw zorg. Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Taken bewindvoerder
De bewindvoerder die jou gaat helpen neemt de hele financiële zorg over De bewindvoerder zorgt onder andere dat al je vaste lasten op tijd betaald worden, vraagt uitkeringen en toeslagen aan en sluit verzekeringen voor je af. Daarnaast zegt de bewindvoerder niet-noodzakelijke abonnementen op om kosten te besparen en behoudt hij of zij het contact met instanties, gemeenten en schuldeisers. Ook stelt de bewindvoerder een duidelijk overzicht samen van jouw inkomsten en uitgaven.
De bewindvoerder beheert én beschermt jouw inkomsten en vermogen
Bovendien helpt de bewindvoerder je om je schulden te verminderen en af te lossen. De bewindvoerder legt elk jaar verplicht verantwoording af aan de kantonrechter via een zogenoemde Rekening & Verantwoording (R&V). Dit is een overzicht van onder meer jouw inkomen, uitgaven, bezittingen, vorderingen en schulden in het voorafgaande jaar.