Onze werkwijze

Wij bieden diverse mogelijkheden om je geldzaken weer op orde te krijgen. OBIN biedt hulp in mentorschap, bewindvoering en curatele. Wat gebeurt er na je aanvraag van een gratis adviesgesprek?

1. Intake

Na aanmelding nemen wij binnen een dag contact met je op voor een intake. Heb je een begeleider? Dan is verstandig als deze bij de intake aanwezig is. Het intakegesprek is bij jouw thuis of in de instelling waar je woont. We sturen jou en jouw begeleider vooraf een lijst met documenten om te verzamelen. Deze hebben we nodig voor de aanvraag van mentorschap, bewind of curatele.

Let op! In coronatijd vinden de intakegesprekken over het algemeen online plaats. Voor meer informatie hierover verzoeken wij je om contact met ons op te nemen.

Gratis adviesgesprek

Vraag een gratis adviesgesprek aan. Wij nemen binnen een dag contact met je op voor het inplannen van een adviesgesprek.

2. Huisbezoek

Door bij je op bezoek te komen krijgt je mentor, bewindvoerder of curator een goed beeld van je persoonlijke én financiële situatie. Tijdens de intake leggen we alles rustig aan je uit. Vervolgens maken we ter plekke alle formulieren in orde voor de aanvraag bij de kantonrechter. Na het gesprek sturen wij de ingevulde papieren naar de rechtbank. De rechtbank nodigt je daarna uit voor een zitting op de rechtbank.

3. Zitting

Tijdens de zitting word je begeleid door één van onze specialisten. We vinden het prettig als je begeleider ook bij de zitting aanwezig is. De kantonrechter doet vervolgens een uitspraak en benoemt op welke grond dit gebeurt.

4. Beschikking

Na ontvangst van de beschikking van de rechtbank, start OBIN je dossier op. In het geval van bewind en curatele schrijven we alle ontvangers van je vaste lasten en inkomstenverstrekkers aan om ze op de hoogte te stellen. Nadat we je eerste inkomen hebben ontvangen, nemen we je financiële zorgen over. Vanzelfsprekend nemen wij op dat moment meteen contact je op. Ook maken we dan het eerste wekelijkse leefgeld over. Via de beheerrekening (MijnDossier) kan je 24 uur per dag meekijken met alle inkomsten en uitgaven.

Neem gratis contact met ons op

Gratis aanmeldgesprek?

Heb je een vraagstuk waar je niet uitkomt? Wij denken graag gratis en geheel vrijblijvend met je mee.