Mariska Berkhout, Bewindvoerder in Regio Noord-Holland/Friesland

Ik ben Mariska Berkhout en werk als bewindvoerder bij OBIN.Na mijn studie Sociaal Pedagogische Schuldhulpverlening heb ik gewerkt in de psychiatrie. Ik heb besloten om de overstap te maken naar de schuldhulpverlening, om samen met cliënten oplossingen te vinden voor hun schuldensituatie.

Bij schuldhulpverlening was ik actief in het bieden van budgetbegeleiding aan cliënten. Het in kaart brengen van de financiën en het bieden van overzicht vind ik erg belangrijk. Deze uitdaging kan ik in mijn huidige werk als bewindvoerder dan ook goed toepassen.

Als bewindvoerder neem je tijdelijk of permanent de financiële verantwoordelijkheid van cliënten over. Dit zorgt ervoor dat er bij cliënten vaak meer rust en stabiliteit komt in hun leven. Als er sprake is van een schuldensituatie kan er hierna gewerkt worden naar een schuldhulpverleningstraject. Door mijn ervaring en kennis van de schuldhulpverlening ben ik goed in staat om cliënten goed te begeleiden tijdens dit traject.

Een van de belangrijkste onderdelen om het bewind goed te laten verlopen, blijft het overleg met elkaar. Een goede samenwerking tussen bewindvoerder, cliënt en overige betrokkenen vind ik dan ook van groot belang.


Aanmelden

  • Uw gegevens

  • Gegevens Begeleider

  • Hier wordt de email voor het eindbericht ingeladen, niets aan aanpassen