Denise van der Heiden, Bewindvoerder in Zuid-Holland, Zeeland

Na mijn opleiding HBO rechten ben ik me gaan oriënteren op het werkgebied waarin ik wilde werken. Tijdens mijn zoektocht kwam ik in aanraking met OBIN en ben ik gestart als assistent-bewindvoerder. Als assistent-bewindvoerder kwam ik tot de ontdekking dat ik het fijn vind om cliënten te helpen als zij zelf door de bomen het bos niet meer zien. Ik probeerde de stress zoveel mogelijk uit handen nemen.

Op den duur wilde ik graag meer persoonlijk contact met cliënten en kreeg ik de kans om door te groeien naar de functie van bewindvoerder. Als bewindvoerder ben je meer op pad en is er persoonlijk contact met cliënten. Zo krijg je echt een goed beeld van de cliënt en de cliënt krijgt een goed beeld van mij. Ik merk dat het voor de cliënt fijn is om te weten wie er achter een belangrijk deel van zijn leven zit.

Door het persoonlijke contact kun je echt een vertrouwensband opbouwen. Die band is belangrijk om het bewind goed uit te voeren. Samenwerking met de cliënt is uiteindelijk erg belangrijk om het tot een goed einde te kunnen brengen.


Deze bewindvoerder heeft helaas geen plek voor nieuwe cliënten.