Bewindvoerder Arnhem

Ben je op zoek naar een bewindvoerder in Arnhem? OBIN helpt je graag verder op weg.

Obin is een gespecialiseerde bewindvoerder in Arnhem. Als je door een lichamelijke of verstandelijke beperking tijdelijk of blijvend niet in staat bent om je eigen financiële zaken te regelen, dan kom je in aanmerking voor bewind. Dit geldt voor alle bezittingen, goederen, eventueel vermogen of een deel daarvan (zoals een erfenis). Als deze bezittingen onder bewind gesteld zijn, mag je hier niet meer zelfstandig over beschikken. De rechter stelt een bewindvoerder aan die alle financiële zaken voor je regelt. We vertellen je graag meer over wat bewindvoering precies inhoudt, en wat Obin voor jou kan betekenen.

Vragen?

Neem direct vrijblijvend contact op.

Wat doet een bewindvoerder?

 

Een bewindvoerder is er om jou te helpen met je financiële huishouding. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over dat bijvoorbeeld je vaste lasten tijdig betaald worden, dat je verzekerd bent, en de juiste uitkeringen en toeslagen aangevraagd zijn. Ook worden je overige kosten tegen het licht gehouden. Wellicht heb je abbonnementen die je niet of nauwelijks gebruikt of zijn er nog andere dingen waarop je kunt besparen. Hierdoor krijg je een duidelijk overzicht van je inkomsten en uitgaven en kun je zien waar nog ruimte is voor verbetering.

 

Daarnaast zegt de bewindvoerder niet-noodzakelijke abonnementen op om kosten te besparen en behoudt hij of zij het contact met instanties, gemeenten en schuldeisers. Ook stelt de bewindvoerder een duidelijk overzicht samen van jouw inkomsten en uitgaven.

 

De bewindvoerder beheert én beschermt jouw inkomsten en vermogen. Bovendien helpt de bewindvoerder je om je schulden te verminderen en af te lossen. De bewindvoerder legt elk jaar verplicht verantwoording af aan de kantonrechter via een zogenoemde Rekening & Verantwoording (R&V). Dit is een overzicht van onder meer jouw inkomen, uitgaven, bezittingen, vorderingen en schulden in het voorafgaande jaar. Ook houdt hij of zij contact met instanties, gemeenten, en schuldeisers.

Waarom kiezen voor OBIN?

 

OBIN is als gespecialiseerde bewindvoerder in Arnhem een veilige en betrouwbare keuze. Wij begrijpen als geen ander dat het uit handen geven van je financiën en zorgkeuzes geen makkelijke keuze is. Toch kan op bepaalde momenten toch de juiste beslissing zijn.

Wij kunnen je helpen met mentorschap, bewindvoering of curatele. Samen met jou en jouw eventuele verwijzer kijken we welke dienstverlening het beste bij jou past. Zo scheppen we overzicht in jouw geld- en/of zorgtaken en creëren we rust. Hierdoor geven we jou de ruimte om je op een rustige manier verder te ontwikkelen.

Meer informatie? Neem contact met ons op!

 

Wil je meer informatie over wat wij als bewindvoerder in de regio Arnhem voor jou kunnen betekenen, of wil je een bewindvoeringstraject aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek en vertellen je wat de mogelijkheden zijn.

Neem gratis contact met ons op